IMAGINE - INTERREG VB

Inclusive Market AGriculture Incubator in North-west Europe

Homepagina > Mobility > Dispositifs > Lions internationale

Lions internationale

woensdag 27 april 2022, door Quentin GIANELLA

De Lions internationale doelstelling is om bij jongeren begrip voor andere culturen te ontwikkelen door die andere culturen te leren kennen, begrijpen en respecteren.

Elke zomer zijn tussen de 4000 en 5000 jongeren over de hele wereld onderweg via de Lions International Youth Exchange. Educatie, sportactiviteiten en cultuur vormen de basis van de jeugdkampen. De jeugdkampen wordt voorafgegaan door een periode bij gastouders in het land van bestemming. De gastouders introduceren de jongere in de cultuur van hun land. De voertaal is Engels. Nederland hanteert de leeftijdseis van 17-20 jaar, op 1 juli in het jaar van deelname.

Voorwaarden om in aanmerking te komen

De leeftijdseis is dat je minimaal 17 en maximaal 20 jaar bent op 1 juli in het jaar van deelname. Uiteraard spreek je redelijk Engels, ben je sociaal ingesteld en heb je interesse in andere culturen. Je kunt maximaal twee keer deelnemen aan de Lions Youth Exchange.

Landen die in aanmerking komen

Informatie over Nederlandse jongerenkampen: Deze staan alleen open voor jongeren uit Europese landen.

Daarnaast bieden we 5 plaatsen in onze Nederlandse kampen aan jonge vluchtelingen die een vergunning hebben om in Nederland te verblijven.

Een bericht, een commentaar?

Wie ben je?
Je bericht

Om alinea’s te maken laat je gewoon enkele regels leeg.